Themalessen "hou je mond gezond"

Hou je mond gezond, is een onderwijsproject voor peuters en leerlingen van de basisschool. Doel van het lesproject is het terugdringen van caries (gaatjes), tanderosie en het stimuleren van een bezoek voor controle bij de tandarts of mondhygiënist. Uit onderzoek is gebleken dat 25% van de kinderen niet of erg slecht poetst. Door de lessen zou bewustwording van de eigen invloed op de mondgezondheid ondersteund worden.

 • Jaarlijkse Themales "Hou je mond gezond"op de OBS de Linde in Loosdrecht.
  In het kader van het onderwijsproject "Hou je mond gezond" heeft Anita Vonhoff aan groep 1 en 2  van de OBS de Linde in Loosdrecht een les gegeven over de mond, het gebit, tandenpoetsen, gaatjes, erosie en de zeven eet- en drinkmomenten per dag.
 • Regelmatig een informatiestand in op de OBS de Linde in Loosdrecht.
  Om op makkelijk benaderbare manier informatie te kunnen uitwisselen met zowel de kinderen als hun ouders.
 • Informatie avond bij koor Fun4all in het kader van "de week van de mondhygiënist.            De koorleden krijgen een korte informatie over mondgezondheid in het algemeen. Waarna er enkele leuke mondzorg artikelen worden meegegeven. Zingen doe je tenslotte met een gezonde mond.
 • Open Huis voor de leerlingen van OBS de Linde tijdens "de week van de mondhygiënist". De kinderen mogen naar de praktijk op Elzenlaan 10a in Loosdrecht komen. Waarna er in en rond de stoel informatie wordt gegeven, de kinderen zelf "mondhygiënist" mogen spelen. En ze allemaal een aardigheidje mee naar huis krijgen.                  

Posterpresentaties

Mondhygiënisten kunnen hun resultaten van eigen onderzoek of de gezamenlijk besproken onderwerpen uit de Intercollegiale toetsingsgroepen, door middel van een poster delen met hun collega's. Tijdens het congres van de Vereniging van Mondhygiënisten wordt door een onafhankelijke jury hiervoor een prijs uitgereikt.

 • Posterpresentatie van de intercollegiale toetsingsgroep 2013 "Psychoscociale anamnese"
  Maken van een poster die gepresenteerd wordt op het congres van de NVM. Genomineerd en 2de prijs
 • Posterpresentatie van de intercollegiale toetsingsgroep 2008 "Chloorhexidine"
  Maken van een poster die gepresenteerd wordt op het congres van de NVM. Genomineerd en 2de prijs
 • Posterpresentatie van de intercollegiale toetsingsgroep 2006 "Disclosen"  
  Maken van een poster die gepresenteerd wordt op het congres van de NVM. Genomineerd en 2de prijs